Mulți oameni cred că tulburările alimentare sunt alegeri ale stilului de viață pe care oamenii le fac, dar acest lucru este departe de a fi adevărat dacă sunt analizate cauzele reale. Pur și simplu tulburările de comportament alimentar duc la tulburări severe care modifică comportamentele alimentare ale unei persoane. Unele dintre cele mai frecvente tulburări alimentare includ anorexia nervoasa și bulimia. Pentru a face lumină în acest subiect, este vital să aruncăm o privire asupra fiecăruia și cum se poate face față unei astfel de boli.
Tipuri de tulburări de comportament alimentar
Anorexia nervoasă
Persoanele care suferă de anorexie nervoasă cred că sunt supraponderale chiar și atunci când acest lucru nu este adevărat. Astfel de oameni se cântăresc des și își vor modifica obiceiurile alimentare prin reducerea cantității de alimente pe care o iau într-o zi. Unele dintre simptomele anorexiei nervoase includ alimentația extrem de limitată și slăbiciune extremă rezultată din lipsa unui aport suficient de substanțe nutritive importante. Pacienții pot avea, de asemenea, o imagine corporală distorsionată și o stimă de sine scăzută.
Bulimia nervoasă
Cei care suferă de bulimie nervoasă prezintă episoade recurente de a consuma cantități uriașe de alimente și nu au capacitatea de a controla episoadele. Acesta este urmat de un comportament care tinde să controleze supra-alimentația în care pacientul poate alege vărsături forțate, utilizarea laxativelor sau postul. Spre deosebire de cazul anorexiei, persoanele care suferă de bulimie sunt mai predispuse să mențină greutatea corporală relativ normală.
Simptomele includ inflamarea și durerea în gât, dezechilibrul electrolitic, stresul intestinelor și deshidratarea severă, printre alte simptome care pot fi relevate după testele de laborator. Este necesar să consultați imediat un profesionist medical dacă se observă oricare dintre aceste simptome pentru a evita efectele severe ale tulburării.
Tulburare alimentară de tip binge-eating
Tulburarea alimentară de tip binge-eating face ca cineva să-și piardă controlul asupra obiceiurilor sale alimentare. Spre deosebire de ceea ce fac cei care suferă de bulimie, persoanele care suferă de tulburări de alimentație excesivă nu se vor recurge la episoade de purgație, iar acest lucru duce la obezitate în majoritatea cazurilor.
Unele dintre cele mai frecvente simptome ale tulburării de alimentație excesivă includ consumul de cantități mari de alimente, chiar și atunci când nu ți-e foame. Alte semne includ să mănânci repede și să consumi alimente până când te simți inconfortabil. Rușinea și suferința sunt,de asemenea, simptome care apar mai târziu în rândul persoanelor care suferă deaceastă tulburare alimentară.
Factori de risc
Majoritatea cazurilor de tulburări de alimentație au fost înregistrate în timpul adolescenței sau în timpul vârstei tinere. Tulburările de alimentație afectează ambele sexe, dar rata este mai mare în rândul femeilor (de două ori și jumătate mai probabil decât bărbații). Potrivit cercetătorilor, tulburările de alimentație sunt cauzate de interacțiuni genetice, psihologice și biologice și această problemă ar putea să apară în familii prin transfer ADN.
Dacă doriți să discutați cu cineva despre tratamentele disponibile pentru tulburările de alimentație, vă aștept să lucrăm impreună la rezolvarea acestei probleme.