Dacă aveți o tulburare de panică, este posibil să experimentați episoade de sentimente intense de panică (de exemplu, senzația de puls accelerat și că ați putea avea un atac de cord) sau să aveți, de asemenea, atacuri de panică, care pot apărea în situații specifice sau fără niciun model evident în diferite situații. Este foarte frecvent ca persoanele care au suferit atacuri de panică să devină foarte anxioase cu privire la un alt atac de panică, ceea ce poate duce la evitarea situațiilor în care anticipați că este posibil să se întâmple un alt atac de panică.
ATACUL DE PANICĂ
O tulburare de panică (sau atac de panică) este un atac repetat și repetat de frică care poate dura câteva minute. Atacurile de panică se caracterizează printr-o teamă de dezastru sau de a pierde controlul chiar și atunci când nu există un pericol real. Este posibil să aveți o reacție fizică puternică în timpul unui atac de panică, cum ar fi un puls accelerat, transpirații, probleme de respirație, slăbiciune sau amețeli, dureri de mâini sau amorțeală sau dureri toracice.
- Simptomele pot include:
- puls accelerat
- atacuri bruște și repetate de frică
- senzația de a pierde controlul în timpul unui atac de panică
- o îngrijorare puternică cu privire la momentul în care urmează atacul următor
- evitarea locurilor sau situațiilor care pot provoca atacuri de panică
Terapia cognitiv-comportamentală poate ajuta la schimbarea mentalității privind gestionarea atacului de panică și dobândirea unei abordari calme și echilibrate